Halmtech heeft PV systemen in het assortiment. Er is veel keus in de markt en het is niet altijd even makkelijk om de “appels van de peren“ te onderscheiden. Halmtech voert in de systemen 3 merken panelen van gerenomeerde fabrikanten.

Type`s

Poly-kristallijn en Mono-kristallijn

Poly-kristallijn

Dit zijn schijfvormige delen die opgebouwd zijn uit verschillende siliciumkristallen met verschillende oriëntatie. De kleur is niet volledig egaal, door het verschil in reflectie, en is meestal blauw. Polykristallijn heeft een hoog rendament, is op dit moment het meest gangbaar in de markt en heeft een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Mono-kristallijn

De schijfvormige delen zijn  opgebouwd uit gelijkmatig gevormde en georiénteerde siliciumkristallen. De kleur is uniform, volledig egaal en meestal zwart of grijs. Monokristallijn geeft in theorie de beste effecientie per cel.

Zonne-energie

Zonnecellen produceren electriciteit uit zon- of daglicht door middel van foto-elektronisch proces. Wanneer de energie van het licht (fotonen) in aanraking komt met de zonnecel electronen, ontstaat er een potentiaal verschil in de cel. Deze komt overeen met het spanningsverschil tussen de polen van een batterij. Het zonnecel vermogen wordt uitgedrukt in kilowatt (kW) aan electriciteit produceren. In de handel is het gangbaar het vermogen in (WP) aan te geven. De P staat voor piekvermogen en geeft het maximale vermogen aan onder standaard testcondities (internationale standaard STC). De werkelijken productie is afhankelijk van de locatie.